Blog

Hei, Brush Babes! După New York și Londra, Milano a găzduit Săptămâna Modei cu nu mai puțin de patruzeci de prezentări fizice.

VERSACEPutem avea încredere în Donatella Versace pentru a marca această nouă Săptămână a Modei de la Milano așa cum se cuvine. Pentru primul său show live de la începutul pandemiei, designerul italian a mizat pe o distribuție formată exclusiv din It-girls. Cum ar fi Dua Lipa, care a deschis și închis show-ul alături de ea, Lourdes Leon, Emily Ratajkowski, Gigi Hadid și, bineînțeles, iconica Naomi Campbell.
Acest sezon primăvară-vară 2022 marchează, fără îndoială, o revenire a sexy-ului, așa cum bine o dovedește Donatella Versace. Reinterpretând imprimeurile emblematice ale eșarfelor semnate de casă, ea le-a deturnat în topuri, rochii sau chiar le-a rupt pentru a le aduce mai bine împreună cu pinioanele sale iconice.
Aceste noi interpretări ale eșarfelor iconice Versace au fost doar începutul unei colecții și mai sexy. Au urmat apoi rochii din latex, fuste și topuri în nuanțe strălucitoare. Cel puțin putem spune că această colecție atrage atenția și oferă o antologie de priviri puternice. Un antidot la modă pentru realitatea ultimelor sale 18 luni.

DOLCE & GABANA

Un vânt al anilor 2000 suflă larg peste acest sezon, trezind fantomele celor mai bune show-uri MTV, precum Dolce & Gabbana. În luna iunie a anului trecut, casa a prezentat deja o colecție pentru bărbați în semn de omagiu pentru cele mai bune modele realizate în această perioadă, care au devenit între timp iconice. Acest nou spectacol nu face excepție de la regulă: strălucire, farmec, sex-appeal al anilor 2000, tot spiritul DG a fost prezent pe podium.
Această colecție simbolizează reînnoirea și optimismul. Ideea este mai degrabă de a ține minte, dar nu de a repeta. De asemenea, talia este din ce în ce mai joasă, fustele mini au revenit, la fel și pantalonii cu șireturi. Bralettes și fuste mini au fost peste tot pe podiumul Dolce & Gabbana. Unele asimetrice, ca în videoclipurile Destiny’s Child, altele purtate atât de jos încât se vedea lenjeria intimă a modelelor. Rochiile de seară au decolteuri adâncite, în timp ce corsetele, bascile și costumele de baie se poartă în timpul zilei. Blugii Dolce & Gabbana au revenit și ei, ei au fost întotdeauna sfântul graal absolut al îmbrăcămintei de stradă în anii 2000. Oamenii stăteau ore întregi la coadă pentru a le cumpăra. Purtate supradimensionate și cu talia în jos, acestea revin mai mult ca niciodată și dezvăluie în continuare lenjeria cu logo-ul DG.

 

MONCLER

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

Italianul a zguduit legile merchandisingului cu Moncler Genius, programul său de colaborare comercializat sub formă de picături. În fiecare an, acestea dau naștere unui eveniment major de lansare a festivităților, de data aceasta botezat Mondogenius, tocmai pentru a marca un pic mai mult dorința de internaționalizare. T
sezonului său, el a oferit vocea cântăreței Alicia Keys pentru a prezenta următoarele unsprezece capsule. De la Milano și în conexiune live cu alte patru capitale: Shanghai, New York, Tokyo și Seul, invitații au putut descoperi scurtmetrajul regizorului Luca Guadagnino cu actrița premiată Sophie Okonedo, care a pus în scenă cererea în căsătorie a lui JW Anderson, dar și Solange Knowles, care a oferit un spectacol pentru a lansa Moncler 1952 WOMAN și un videoclip despre emoții cu starul K-pop Hwang Min-hyun pentru a celebra colecția GENTLE MONSTER. O modalitate inteligentă de a se adresa tuturor continentelor.

 

PRADA

Același decor, aceleași haine, aceeași muzică, dar două orașe. Jucându-se cu conceptul a două realități paralele, spectacolul Prada pentru primăvara – vara 2022 a avut loc simultan la Milano și Shanghai. O decizie care putea fi înțeleasă. De ce să alegi între capitala modei italiene și una dintre cele mai promițătoare piețe ale momentului, când le poți avea pe amândouă?
Într-un scenariu labirintic recreat în cele două orașe și grație unor ecrane de oglinzi amplasate strategic, duo-ul de designeri a reușit să imagineze un adevărat exercițiu de sincronizare milimetrică, în care fiecare model, pe măsură ce avansa pe podium, se vedea reflectat în echivalentul său din țara opusă.
Brățările din piele cu catarame pe brațe ca și cum ar fi bretele, rochiile cu spatele descheiat ca și cum ar fi halate de spital sau detaliile de corsetărie de pe jachete și rochii în țesături fluide care amintesc de cămășile de forță, ne-ar putea duce cu gândul la constrângere, dar un detaliu dovedește contrariul: toate sunt dezlănțuite evocând un spirit de eliberare.

 

FENDACE (FENDI – VERSACE)

Încă de la începutul Săptămânii Modei de la Milano, zvonurile pe holuri au fost numeroase: Fendi ar fi pregătit în secret un eveniment cu Versace. Zvonul a fost corect, în timp ce calendarul oficial se închidea, cele două case italiene au organizat în Palazzo Versace o paradă care a electrizat fashion-sfera.
O altă colaborare? Nu, un schimb excepțional de direcție artistică: Kim Jones și Silvia Venturini-Fendi au imaginat o colecție pentru Versace, iar Donatella Versace pentru Fendi. Rezultatul: un mix al codurilor celor două case pentru o siluetă ultra-feminină, cu influențe din anii 1990 și 2000: geanta Baguette de la Fendi cu ace de siguranță marca Versace, monograma stilizată Fendi cu estetica grecească dragă lui Versace și iconica Medusa alături de dublul F proiectat de Karl Lagerfeld. Castingul a adăugat ceva care să panicheze rețelele de socializare: pentru această ocazie, cele două case au adunat o distribuție de topuri cu vedete. Deschis de Kristen McMenamy, spectacolul s-a încheiat cu trecerea lui Naomi Campbell și a văzut multe modele la modă, precum Kate Moss, fiica sa Lila Grace Moss, Amber Valletta, Adut Akech, Gigi Hadid, Emily Ratajkowski, Shalom Harlow sau Karen Elson.

Ne vedem săptămâna viitoare Brush Babes, până atunci fiți cu ochii pe podiumuri pentru a descoperi următoarele tendințe!